top of page
serpenstortia_figur_text.png
serpenstortia_figur_text.png

Vad är Serpensortia?

Serpensortia är ett fanbaserat, drog- och alkoholfritt Harry Potter-konvent i Sundsvall den 8-12 juli sommaren 2023. Det riktar sig till ungdomar från 13 års ålder och uppåt, och som namnet antyder har vi i år temat hemligheternas kammare! Detta tema tillåter oss att skapa ett mer interaktivt event där deltagarna kan känna sig som att de befinner sig på den magiska skolan Hogwarts och behöver slåss mot onda dödsätare för att återigen stänga hemligheternas kammare. Vi har ett fullspäckat schema fullt med roliga aktiviteter så som skötsel av magiska djur, skvaller med Rita Skeeter och mycket annat som hör Hogwartslivet till.

 

Vår viktigaste ambition är att skapa ett rum där alla upplever sig trygga och inkluderade. Därför har konventet skapats ur en normkritisk synvinkel på Harry Potter-serien och i syfte att synliggöra dess brister vad gäller bl.a. representation och skildring av olika kulturer. Ett av alla sätt vi ser till att alla konventets deltagare mår bra är att vi erbjuder 3 mål mat om dagen plus mellanmål. Våra prefekter är dessutom alltid nära till hands om någon skulle må dåligt eller behöva prata. På grund av detta är Serpensortia, till skillnad från många andra konvent, perfekt som ditt första, eller tionde konvent!

Aktiviteter:

Några få av de många aktiviteter vi kommer ha på Serpensortia är:

För föräldrar:

Vi är fullt medvetna om att det kan vara läskigt att släppa iväg sitt / sina barn på ett fem dagar långt läger, speciellt om ni har barn i den yngre delen av vår målgrupp. På grund av detta vill vi självklart kunna lätta lite på er oro genom att berätta hur vi kommer se till att Serpensortia blir en rolig upplevelse för deltagarna. För allas välmående och säkerhet kommer som sagt mat ingå i konventpasset, men även sovplats. Vi kommer även ha anställda som ser till att alla deltagare mår så bra som möjligt, både fysiskt men även mentalt. Det kommer alltid finnas folk som är villiga att lyssna om deltagarna har tankar och känslor de vill dela med sig av, och vilken tid på dygnet det än är kommer det finnas någon vaken. Alla deltagare kommer även ha en arrangör och en prefekt som de kan lära känna lite extra och vända sig till om de så önskar. Vilka dessa är beror på deltagarens elevhem. 

Vi månar även om er hälsa som föräldrar och därför har vi gärna nära kontakt med er, både före men även under konventet, och vi har alltid möjlighet att svara på allt ni undrar. När det gäller barns säkerhet finns inga dumma eller onödiga frågor.

Något annat vi är fullt medvetna om är att inte alla deltagare har samma behov, så vi är givetvis redo att anpassa oss efter vad ditt barn behöver. 

Känner du dig fortfarande orolig och tveksam? Isåfall är du varmt välkommen att maila oss på kulturforeningennimbus@gmail.com. Om du vill följa med ditt barn på konventet, men inte har råd att köpa en till deltagarbiljett så kan du anmäla dig som prefekt för ett billigare pris. Mer om detta finns på sidan med titeln anmälan.

  • TikTok
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page