top of page
Skärmavbild 2020-07-22 kl. 08.20.52.png
rhii-photography-yzpaR5SvVCQ-unsplash.jp
rhii-photography-8Dpi2Mb1-PM-unsplash.jp

Våra fandoms:

Du är varmt välkommen på våra event, oavsett hur involverad i nördkultur du är, och oavsett vad du är i för fandoms, men det finns fem fandoms som vi fokuserar lite extra på under våra event. Dessa är Harry Potter, Percy Jackson, Hungerspelen, Heartstopper och musikaler. Vi kräver inte att du vet mycket, eller någonting alls om dessa intressen, men om du är ny till dessa fandoms och vill lära dig lite mer om dem kan du kika här nedan!

Varje fandom kommer också vara kopplad till en 

Läs mer om de fyra elevhemmen nedan.

Gryffindor

scarf-and-eyeglasses-on-the-table-315195

"Ni kanske passar bäst i Gryffindor, där folk med mod i bröstet lever, vars djärvhet, kraft och tapperhet dem skiljer ut från mängden av elever" 

ur Sorteringshattens sång,

Harry Potter och de vises sten

Gryffindor är elevhemmet för de stolta och djärva. Det är inte konstigt att bokseriens hjälte, Harry Potter, sorterats till just detta elevhem. Gryffindorelever kännetecknas av att vara spontana och att de ständigt söker äventyr och spänning. Gryffindors uppehållsrum ligger i det Norra tornet och vaktas av ett porträtt av Den Tjocka Damen.

Gryffindor

Grundare: Godric Gryffindor

Spöke: Nästan Huvudlöse Nick

Färger: rött och guld

Symbol: lejon

Kända elever: Harry Potter, Ron Weasley, Hermione Granger, Albus Dumbledore

Elevhemsföreståndare: Nico Ehren

Ravenclaw

"Måhända är ert hem det visa Ravenclaw, ty den som lärd och kvicktänkt är och har ett gott och klart förstånd skall alltid sina likar finna där" 

ur Sorteringshattens sång,

Harry Potter och de vises sten

Ravenclaw värderar visdom, kreativitet och intellekt. Tycker du om att spendera timmar på Hogwarts' bibliotek och vill lära dig vartenda område inom trollkonst du kan är Ravenclaw elevhemmet för dig. Ravenclaws uppehållsrum ligger uppe i ett av slottets torn och är vackert inrätt

med ett stjärnbeklätt tak och en staty av elevhemmets grundare, Rowena Ravenclaw. För att komma in i uppehållsrummet behöver du lösa en gåta

- ett bevis på att du besitter det intellekt

som kännetecknar Ravenclaws elevhem.

Ravenclaw

Grundare: Rowena Ravenclaw

Spöke: Helena Ravenclaw

Färger: blå och brons

Symbol: örn

Kända elever: Luna Lovegood, Filius Flitwick, Cho Chang

Elevhemsföreståndare: Tekla Svantesson

Slytherin

"Eller måhända i Slytherin skall ni era sanna vänner finna, där sluga rävar nyttjar alla knep att sina mål och syften vinna."

ur Sorteringshattens sång,

Harry Potter och de vises sten

Listighet, ambition och kvicktänkthet är egenskaper som gör att slytherinare ofta är bland de mest framgångsrika magikerna i trolldomsvärlden. Slytherins uppehållsrum ligger i slottets fängelsehålor, under Svarta Sjön. Elevhemmet associeras med renblodighet, men även mugglarfödda magiker är numera välkomna i elevhemmet.

Slytherin får ofta ett dåligt rykte från resten av den magiska världen, men sanningen är att de flesta i elevhemmet faktiskt är jättesnälla!

Slytherin

Grundare: Salazar Slytherin

Spöke: Den Blodige Baronen

Färger: grön och silver

Symbol: orm

Kända elever: Draco Malfoy, Merlin, Albus Potter, Severus Snape

Elevhemsföreståndare: Olga Ördell

Hufflepuff

"Ni kanske hemma hör i Hufflepuff, där rättvisa och sanning styr, ja, Hufflepuffarna är trogna och lojala och aldrig någon möda skyr"

ur Sorteringshattens sång,

Harry Potter och de vises sten

Om du söker upp ordet "hufflepuffare" i SAOB så kommer du få upp definitionen "underbar vän som arbetar hårt för rättvisa och är ärlig mot och trogen sina  vänner." Åtminstone skulle det vara det om det över huvudtaget gick att slå upp. Elevhemmets grundare, Helga Hufflepuff, var alltid tydlig med att elever av alla bakgrunder var välkomna att studera hos henne, och än idag är inklusivitet och acceptans en av Hufflepuffs centrala värderingar.

Hufflepuff

Grundare: Helga Hufflepuff

Spöke: Den Tjocke Munkbrodern

Färger: svart och gul

Symbol: grävling

Kända elever: Nymphadora Tonks, Newton Scamander, Cedric Diggory

Elevhemsföreståndre:

Ozzy Norberg

Gryffindor
Ravenclaw
Slytherin
Hufflepuff
  • TikTok
  • Facebook
  • White Instagram Icon
bottom of page