top of page
Space Supernova

Kasta dig in i nya världar med Komet 2024, ett supermysigt multifandomkonvent i Sundsvall. Eventet har speciell inriktning på fandomen Harry Potter, Hungerspelen, Percy Jackson och musikaler, men lämnar dörrarna öppna för även andra intressen. På Komet kommer du få följa med på en resa där du får träffa på onda dödsätare och hjälpa till att lösa ett rymdproblem och åter igen återställa ordningen i universum. Förutom denna häftiga resa så finns det varje dag ett antal nya, roliga aktiviteter att delta på, som fandomquiz och Percy Jackson-leken fånga flaggan, samt massor av saker att hitta på mellan aktiviteterna. 

För att alla ska må så bra som möjligt så bjuder vi på mat under eventet, och du har även möjlighet att köpa en biljett som inkluderar en plats i vår sovsal. Då vi har en yngre målgrupp (13 år och upp), så kommer det finnas funktionärer som erbjuder stöd och hjälp för alla deltagare, och jobbar hårt för att alla ska må bra och vara säkra. Alla deltagare kommer även ha en arrangör som de kan lära känna lite extra och kan vända sig till om de så önskar.

På grund av detta är Komet, till skillnad från många andra konvent, perfekt som ditt första, eller tionde konvent!

Vi månar även om er, föräldrars, hälsa, och därför har vi gärna nära kontakt med er, både före men även under konventet, och vi har alltid möjlighet att svara på allt ni undrar. När det gäller barns säkerhet finns inga dumma eller onödiga frågor.

Något annat vi är fullt medvetna om är att inte alla deltagare har samma behov, så vi är givetvis redo att anpassa oss efter vad specifika deltagare behöver.

Du som förälder, eller du som lite äldre nörd kan även anmäla dig som funktionär. Funktionärer är de som får våra event att gå runt genom att hjälpa till med handling, städning, att hålla i aktiviteter och mycket mera. En funktionärsbiljett är helt gratis och inkluderar mat och sovplats. Du har dessutom tid att gå på massvis av våra roliga aktiviteter. 

När?

Lägrets datum är den 19-23 juli. Vi har drop in under dagen den 19e och börjar med aktiviteter den eftermiddagen, och slutar vid lunchtid den 23e. 

Var?

Konventet sker på Kvartersteatern i Sundsvall, med sovsal precis bredvid på Finska Föreningen. Du kan läsa mer om Kvartersteatern här:

För vem?

Eventet riktar sig till barn och unga från 13 år och upp. Då vi erbjuder sovplats under hela konventet så krävs det inte att du bor i eller runt Sundsvall. Du behöver inte veta om eller vara intresserad av alla fem fandoms, eller ens något av dem om du känner dig lite extra äventyrlig.

Biljetter?

Biljetter säljs under fliken "anmälan". Ett konventpass kostar 650 kr om du vill sova i vår sovsal, och 400 kr om du vill ansvara för ditt eget boende.

Om du anmäler dig som funktionär är biljetten helt gratis, och inkluderar både mat och sovplats. För att vara funktionär behöver du vara 16 år eller äldre. Mer information om att anmäla sig som funktionär finns här:

IMG_6965_edited.png
  • TikTok
  • Facebook
  • White Instagram Icon
bottom of page